Nasehat Kyaiku Purwodadi

Dadiyo wong kang iso ngguyu senajan atimu lagi susah. ( meniru Mbah Kandar ) oleh K. Jamaludin


Yen ora pengen di ele’i uwong, ojo nganti ngelek – elek wong liyo. Mergo sak olo – olone wong yaiku kang ngalani wong liyan.oleh K. Jamaludin


Nek ndongo ojo kanggo awa’e dewe. Ndungoho kanggo masyarakat, mengko hikmahe bakal mbok rasake dewe. ( meniru K. Hamzah ) oleh K. Jamaludin


Ijazah yang sering diberikan para kyai, lan perlu diwirid ba’da maghrib lan ba’da subuh minimal 3 x. lan diwoco naliko lagi kesusahan ping 86x yaiku :

بسم الله الذى لايضر مع اسمه شيئ فى الارض ولا فى السماء وهوالميع العليم (كياهى مصلحين (

حسبناالله ونعم الوكيل × نعم المول ونعم النصير

Wiridke iki supoyo ati anteng, ayem, tentrem, rizqi lancar ping 1000x. oleh K. Jamaludin

Agar sukses dalam belajar, wiridkanlah ya rosyiid (1000x) setiap ba’da maghrib Dan Harus tekun dalam belajarmu.

oleh Mbah Kandar.


Rokok : Wong kang durung roh lagi pe takok, Sholat : Ngaso kanggo ngresi’I maksiyat.

Badan kita terdiri atas 3 unsur yaitu : raga, jiwa dan akal. Jika ke tiga unsur ini semuanya sehat, maka segala aktivitas kita juga akan berjalan lancar.

Bacalah selalu lafadz basmalah. Dengan basmalah ini kita akan dikasihi oleh Allah SWT. Jika Allah saja mengasihi kita, maka mana mungkin manusia akan mampu mencelakakan kita!!! Oleh Mbah Karmaen.

Dadiyo wong kang iso ngguyu senajan atimu lagi susah. ( meniru Mbah Kandar )

Yen ora pengen di ele’i uwong, ojo nganti ngelek – elek wong liyo. Mergo sak olo – olone wong yaiku kang ngalani wong liyan.

Nek ndongo ojo kanggo awa’e dewe. Ndungoho kanggo masyarakat, mengko hikmahe bakal mbok rasake dewe. ( meniru K. Hamzah )

Ijazah yang sering diberikan para kyai, lan perlu diwirid ba’da maghrib lan ba’da subuh minimal 3 x. lan diwoco naliko lagi kesusahan ping 86x yaiku :

بسم الله الذى لايضر مع اسمه شيئ فى الارض ولا فى السماء وهوالميع العليم (كياهى مصلحين)

Wiridke iki supoyo ati anteng, ayem, tentrem, rizqi lancar ping 1000x.

حسبناالله ونعم الوكيل × نعم المول ونعم النصير

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: