Nasehat Kyai Selo, Tawangharjo

“Ojo Sembrono iku maksude: kuwe ojo nglalike Bapakmu, Ibu lan adik ugo sekabehe dulurmu kudu mbok ator seng tenanan. Luwih – luwih masyarakatmu kudu mbok ator seng tenanan. Ojo nganti podo congkrah.” KH. Imron Hasani.

“Kuncine ngrangkul wong liyo awake kudu iso sumringah peraupane”, KH. Imron Hasani.


“ Naliko awakmu dilarani wong liyo, mongko baleso kanthi luwih apik. Nek olehe nglarani neng ngarepmu baleso kanthi ucapan :”Kulo sagete nggeh ngaten niki. Sak ngertinipun kulo, nggeh kulo tularaken. “ Yen olehe nglarani neng mburimu, anggapono koyodene angin lewat. Ojo dipikirke nemen-nemen. “KH. Imron Hasani.

Jaman sak ikie seng dibutuhke ora kyai seng pinter lan unggul ilmune, tapi kyai seng luhur akhlake. Seng iso dadi panutan. Kyai Ahmad Mufid

Agar dapat ilmu yang manfaat, setiap malam lakukan sholat hajat, setelah itu baca doa berikut :

robbisyroh lii shodri wayassir lii amrii wahlul ‘uqdatan min lisaanii yafqohuu qoulii (100x)…

Setelah itu, baca fatihah (41x)… Nasehat Kyai Zaeni

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: